Mijn- en tunnelbouw

Johnson Matthey levert emissieregelsystemen voor dieselmotoren voor allerlei soorten machines, zoals grondgraafmachines en gespecialiseerde tunnelgraafmachines, waardoor de luchtkwaliteit aanzienlijk kan worden verbeterd. Onze emissieregelapparaten voor dieselmotoren kunnen de massa schadelijke deeltjes die door dieselmotoren worden uitgestoten met meer dan 90% en hun aantal met meer dan 99% verminderen. Ze kunnen ook de emissies van stikstofoxiden (NOx) en/of stikstofdioxide (NO2) van de motor regelen.

SCRT®-systeem

Voor dieseltoepassingen waarbij een maximale vermindering van Nox kritisch is, biedt de SCR-technologie de hoogste N0x-reductie die tegenwoordig voorhanden is. Het SCRT®-systeem van Johnson Matthey vermindert alle vier de uitlaatemissies die voorgeschreven zijn: CO, HC en PM met meer dan 90% en NOx met 70%.

CRT® voor mijnbouw

Bij strenge emissiegrenswaarden voor stikstofdioxide en fijnstof voor ondergrondse werkzaamheden moet de CRT®- en CCRT®-technologie worden aangepast om aan de voorschriften te voldoen. Met de ontwikkeling van het CRT-systeem voor de mijnbouw heeft Johnson Matthey het gebruik mogelijk gemaakt van geteste en betrouwbare technologie voor mobiele machines die ondergronds werken.

De oplossing is eenvoudig maar doeltreffend. Er worden druppeltjes dieselbrandstof tussen het filter en een aanvullende speciale ontbindingskatalysator ingespoten. De filtermonitor regelt de inspuithoeveelheid afhankelijk van de uitlaatgastemperatuur en het motortoerental. Dit systeem reduceert het aantal deeltjes met 99,8%, CO en HC met 90% en NO2 wordt op het niveau van de stilstaande motor gehouden.

Voor meer informatie en het bespreken van uw werkelijke behoeften kunt u contact met ons opnemen.

Downloads

DocumentTaalGrootte 
Casusstudie – DPF CRTNederlands0.26 MBDownload