Generatoren

Compressoren en generatoren vanaf 5 kW tot meer dan 1000 kW worden op bouwterreinen en in ziekenhuizen ingezet als stationaire stroomvoorziening en autonome noodstroomvoorziening. Johnson Matthey beschikt over ruime ervaring met de inbouw van een grote verscheidenheid aan generatoren met filtersystemen die specifiek op de behoeften van de klant zijn afgestemd.

Ons CRT®-systeem is uiterst efficiënt in de behandeling van uitlaatgasemissies van generatoren.

CRT/CCRT®

Deze systemen zijn gewoonlijk geschikt voor het gebruik van verschillende modellen generatorsets, zoals verplaatsbare of stationaire generatoren, generatoren voor bouwplaatsen, burgerbescherming, noodstroomvoorziening, motorpompen, mobiele schijnwerpers voor een motorvermogenbereik van 30 kW tot meer dan 1000 kW. De CRT®-/CCRT®-systemen voldoen aan de vereisten voor functionaliteit en hoge beschikbaarheid zonder dat dit van invloed is op de motorprestaties, deels afhankelijk van hoe zwaar de motor belast wordt. De bedrijfscyclus van de machine beïnvloedt de uitlaatgastemperatuur die ten minste voor 50% van de tijd boven een bepaald niveau moet liggen zodat deze systemen betrouwbaar geregenereerd kunnen worden.

Een andere factor is de NOx/PM-verhouding in de uitlaatgassen, welke vaak bepaald wordt door het gecertificeerde emissieniveau van de motor. Bij het CCRT®-systeem wordt een filter met katalytische coating en een dieseloxidatiekatalysator (DOC) vóór het filter (zoals bij het CRT®-systeem) gebruikt. Hiermee wordt het werkingsgebied van het filtersysteem verbreed zodat een betrouwbare regeneratie plaatsvindt bij lagere uitlaatgastemperaturen of bij een lagere NOx/PM-verhouding in de uitlaatgassen. Onze deskundigen kunnen u advies geven over welk systeem het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing.

DPF-C

Deze systemen worden gebruikt voor kleine dieselmotoren voor openbare voorzieningen in het gebied van 1 kW tot 30 kW, die met een erg lage uitlaatgastemperatuur (< 220°C) werken en niet voor CCRT®-systemen geschikt zijn. DPF-C systemen zijn niet gevoelig voor de brandstofkwaliteit en moeten na iedere ploegendienst geregenereerd worden of wanneer dit op de filtermonitor wordt aangegeven. De DPF-C bestaat alleen uit een filter dat met behulp van snelkoppelingen omgewisseld wordt voor externe regeneratie met onze regeneratie-eenheid type REG-C. Het regeneratieproces duurt 60 minuten en een andere module kan eenvoudig worden gemonteerd om de tijd dat de machine buiten bedrijf is tot een minimum te beperken.

Voor meer informatie en het bespreken van uw werkelijke behoeften kunt u contact met ons opnemen.

Downloads

DocumentTaalGrootte 
Info – DPF CCRTNederlands0.26 MBDownload
Info – DPF CRTNederlands0.26 MBDownload
Info – DPF CNederlands0.24 MBDownload