Bouw

Johnson Matthey levert emissieregelsystemen voor dieselmotoren voor een groot aantal heavy duty bouwmachines zoals grondgraafmachines, laders, bulldozers en kiepwagens. Wij kunnen een reeks roetfiltermaten, filtertypen en regeneratiemethoden leveren die voor vrijwel alle toepassingen geschikt zijn.

CRT®- en CCRT®-systemen

Deze systemen zijn gewoonlijk geschikt voor een uitgebreide reeks bouwmachines, vermogenbereiken en emissieniveaus van motoren. Het hangt deels af van hoe zwaar de motor belast wordt tijdens normaal bedrijf van de machine want dit is van invloed op de uitlaatgastemperatuur die ten minste voor 50% van de tijd boven een bepaald niveau moet liggen zodat deze systemen betrouwbaar geregenereerd kunnen worden.

Een andere factor is de NOx/PM-verhouding in de uitlaatgassen, welke vaak bepaald wordt door het gecertificeerde emissieniveau van de motor. Een CRT®-systeem heeft een dieseloxidatiekatalysator (DOC) vóór een filter dat niet van een katalytische coating voorzien is. Bij het CCRT®-systeem is er wel een katalytische coating op het filter aangebracht naast het gebruik van een DOC-katalysator. Hierdoor wordt het werkingsgebied van het filtersysteem verbreed om een betrouwbare regeneratie of een lagere NOx/PM-verhouding in de uitlaatgassen te verkrijgen.

Onze deskundigen kunnen u advies geven over welk systeem het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing.

De CRT®- en CCRT®-systemen van Johnson Matthey hebben een lang “track record” van betrouwbaar, storingsvrij bedrijf in duizenden retrofits voor bouwmachines.

Downloads

DocumentTaalGrootte 
Casusstudie – DPF CCRTNederlands0.26 MBDownload
Casusstudie – DPFiNederlands0.41 MBDownload